Sammet Dampers on nyt osa Caligo Industriaa

Kanavistoista merkittävä lisä Sammetin toimitussisältöön

17.10.2023
Teksti Mikko Sammasmaa
Kuvat Sammet Dampers Oy

Sammet tunnetaan maailmalla alansa johtavana teollisuuden ja laivaliikenteen peltien kehittäjänä. Suomesta ponnistanut yritys on vuosikymmenten mittaan ehtinyt toimittaa Clean Flow -tuotteita kaikkiin maailman kolkkiin.

Sammet on lisännyt jo entuudestaan laajaan tuotevalikoimaansa myös teollisuuden sulku- ja säätöpelteihin liittyvät kanavistot. Näin asiakas saa entistä laajemman toimituskokonaisuuden turvallisesti ja helposti samalta tutulta toimittajalta.

Sammetin tyypillinen toimitus voi kattaa kymmeniä eri kokoisia peltejä ja pitää sisällään kaiken niihin liittyvän varustelun: toimilaitteet, rajakytkimet, sähkökaapit, palkeet, tiivistysilmapuhaltimet ja venttiilit. Lista on pitkä, sillä täyden palvelun talosta on aina saanut koko paketin.

Muuttuvassa maailmassa tuotevalikoima vaatii kuitenkin jatkuvaa kehittämistä, ja Sammetilla kuunnellaan erityisen tarkasti tähän liittyviä toiveita. Yksi usein esille tullut kysymys on koskenut peltejä ympäröiviä kanavistoja, jotka asiakkaamme ovat aikaisemmin hankkineet vaihtelevasti eri toimittajilta. Nyt peltien kanssa 100-prosenttisesti yhteensopivat kanavistot saa suoraan Sammetilta –  saman katon alta, osana samaa toimitusta. Tärkeä lisä, jonka tarkoitus on helpottaa asiakkaiden suunnittelu- ja hankintavaiheen työkuormaa.

kuvituskuva henkilö 3


Myyntipäällikkö Pertti Mehto, mitä tämä tarkalleen ottaen tarkoittaa?

Me olemme laajentaneet toimitussisältöämme niin, että peltien ja niiden varustelun ohella meiltä saa samaan toimitukseen myös kokonaiset peltejä ympäröivät kanavistot. Tällä tähtäämme ennen kaikkea parempaan asiakaspalveluun ja suunnittelun, ostamisen sekä toimitusvalvonnan helppouteen. Asiakas voi olla varma täydellisestä yhteensopivuudesta, kun laajemman toimituskokonaisuuden suunnittelu, tuotanto ja valvonta ovat kaikki samoissa, osaavissa käsissä.

Saako Sammetilta tilattua entiseen tapaan pelkän peltitoimituksen?

Ilman muuta. Toimitamme tuttuun tapaan peltejä eri tavoin varusteltuna, joko kanavistojen kanssa tai ilman. Toimitussisältö on aina räätälöity asiakkaan tarpeisiin. Kanavistot tuovat aiempaan sisältöön tärkeän lisän silloin, kun asiakas ne mukaan haluaa.

Entä toimittaako Sammet myös pelkkiä kanavistoja ilman peltejä?

Kyllä, toimitamme myös pelkkiä kanavistoja. Tässäkin ratkaisevat asiakkaan yksilölliset toiveet ja tarpeet.

Millainen vaikutus kanavistojen lisäämisellä on koko projektin läpimenoaikaan?

Kanavistojen suunnittelu ja tuotanto hoituu jouhevasti osana peltitoimitusta, eikä vaikuta projektin läpimenoaikaan. Tuotantokapasiteettimme on erinomainen, ja kanavistot valmistetaan pääosin eri valmistusyksiköissä kuin itse pellit. Näin ne eivät suoraan vaikuta toistensa valmistusaikatauluihin. Valmistus aikataulutetaan kuitenkin erityisen tarkasti, jotta kokonaisuus on ajallaan testattuna ja lähtövalmiudessa. Sammetilla onkin tästä jo pitkä aikaisempi kokemus.

Onko toimituksilla maantieteellisiä rajoitteita?

Kanavistoja voidaan toimittaa peltien tapaan vapaasti eri puolille maailmaa ja juuri asiakkaidemme toiveiden mukaisesti. Tässä auttaa Sammetin pitkä kokemus kansainvälisestä logistiikasta.

Miten kanavistojen lisääminen toimitussisältöön käytännössä onnistuu?

Asiakkaamme tuntevat hyvin Sammetin järjestelmällisen tarjousprosessin. Siinä myyntimme käy yksityiskohtaisesti läpi toimitussisällön ja tarpeet mitoituksesta materiaaleihin ja varusteluun. Samassa yhteydessä selvitämme kanavistoihin vaadittavat lähtötiedot ja tarjoamme kokonaistoimituksen yhdessä sovittujen speksien mukaisesti. Asiakkaan tehtäväksi jää siis kertoa, millainen toimituslaajuus heille parhaiten sopii. Me järjestämme lopun.

Sammet Duct Systems

Sammet on asiakkailleen turvallinen asiantuntijakumppani, joka huolehtii, että toimitukset hoituvat ajallaan ja vastaavat tarkasti alkuperäistä kyselyä. Olipa asiakkaan tarve siis perinteinen peltitoimitus, pellit + kanavistot yhdessä tai pelkkä kanavistotoimitus, Sammet tarjoaa ja toteuttaa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää myynnistämme sales@sammet.fi tai soita 014 3391 651.