Hoppa till innehåll
Sammet Dampers, som grundades 1984, är den ledande tillverkaren och leverantören av industriella spjäll i norra Europa. Under de senaste 30 åren, har Sammet utvecklats till en global spjälltillverkare med över 130 årliga spjällprojekt för större ångpanne- och gasrengöringssystemtillverkare över hela världen.

Sammet Dampers

Ledande spjällkunskap och nytänkande sedan 1984

Sammet Dampers, som grundades 1984, är den ledande tillverkaren och leverantören av industriella spjäll i norra Europa. Under de senaste 32 åren, har Sammet utvecklats till en global spjälltillverkare med över 130 årliga spjällprojekt för större ångpanne- och gasrengöringssystemtillverkare över hela världen. Sammet® är ett registrerat varumärke i EU och Ryssland.

Mer än 80 länder och 5 kontinenter

Idag används Sammets industriella spjäll i mer än 80 länder över hela världen, från Sverige och Tyskland till Kina, USA, Indien och Latinamerika.

Spjälllösningar för miljövänliga system

Sammet Dampers erbjuder ett brett sortiment av spjäll för alla typer av användningsområden. Förutom normal kontroll och isolering av gaser, används Sammet®-produkter allt oftare inom gasrengöringoch säkerhetssystem.

På grund av miljöskydd och allt hårdare utsläppsregler har det blivit allt viktigare att spjällen uppfyller kraven för moderna anläggningar med pålitlig drift. Genom precis kontroll och isolering av gaser under processen kan en högre användningsfrekvens och mera kostnadseffektiva processer uppnås. Många typer av Sammet-spjäll gör det möjligt att minska utsläppen och till och med erbjuda servicepersonal med möjligheten att serva övrig utrustning utan skadliga och extra produktionsstopp.